Stichting Museum 't Coopmanshûs - Franeker

Succesvolle afsluiting serie huisconcerten

concert26nov17

Met een bijna volle 'Alde Wite' kerk in Dronrijp werd op zondag 26 november 2017 met een literair concert een serie Coopmanshûsconcerten (sinds 2008) afgesloten. Het aanwezige publiek reageerde enthousiast op het programma met de schrijver Jan Brokken die vertelde over zijn boeken 'De Kozakkentuin' en 'De Gloed van Sint Petersburg' . De pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch illustreerden de verhalen met muziek van componisten die in Sint Petersburg hebben geleefd, zoals Prokovieff, Rachmaninov, Stravinski e.z.
Na dit, in alle opzichten succesvol, concert is er een einde gekomen aan een serie zeer uiteenlopende (huis)concerten van het Coopmanshûs.

Een beknopt overzicht van alle concerten vindt u hier.

Met het klimmen der jaren valt de organisatie van deze muzikale evenementen ons steeds zwaarder. Ondanks dat het ons zeer aan ons hart gaat, hebben wij besloten dat dit concert het laatste Coopmanshûsconcert moet zijn. In december hopen wij u in een nieuwsbrief te informeren over een waardige voortzetting in het Drents Museum in Assen van ons in 2008 genomen initiatief.